söndag 8 juli 2012



Vilket väder det är ute idag, fullständigt öser ner och det avtar aldrig!!
Blir att besöka en antikhandlare ihop med vännen Anna.
Har inte varit där på evigheter så det blir kul att se vad han har..



Men för några dagar sen när solen sken bjöd jag ner kusin Carina på en semesterlunch.
Det var en rolig & mysig eftermiddag med mycket skratt & prat om ditt och datt.
Varför gör man inte sånt oftare. Bara sitta ner och umgås. Tar tillvara på
livet och varandra. Det kan man verkligen fråga sig. Men det är väl det 
semestern egentligen är till för, att göra sånt man i vanliga fall inte hinner men tycker om att göra.
Har i veckan även fått en påminnelse om hur tacksam & lyckligt lottad 

man är. Att man ska leva livet med sina nära och kära här och nu,
 för vi vet inget om morgondagen..


 <3


...tillbaka till lunchen. Vi åt en sallad med skinka, salami & jordgubbar och till det
hade vi även det italienska brödet focaccia.
Om det är nån av Er som blir sugen att testa, så kommer receptet här:

Focaccia med basilikaolja
(ett stort bröd)

1 liter vetemjöl
1 påse torrjäst
1 tsk salt
1 msk honung
ca 3 1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja

Basilikaolja
1/2 dl olivolja
1 kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
flingsalt

Blanda mjöl, jäst, salt & honung i en skål. Häll i vatten och oljan och arbeta ihop
degen med händerna ( ska vara lös)
Täck med plastfolie och låt jäsa en timme. Häll degen på en smord plåt och tryck
ut den till en 2 cm hög rundel med händerna. Täck med plastfolie igen och låt jäsa 30 min.

Gör nu basilikaoljan genom att köra alla dess ingredienser i en matberedare = klar!!
Ringla oljan över den färdig jästa plattan & tryck små gropar i den med fingrarna.
Strö tillsist flingsalt över.
Grädda brödet i 180 grader i 20-30 min. Låt svalna på galler. Bryt i bitar och njut.



Sommarsallad 
(4portioner)

1 burk vita bönor ( ca 400 g)
2 avokado
1 färsk lök
1/2 liter jordgubbar
150 g fetaost
stekta skivor halloumi ost
12 skivor lufttorkad skinka
8 skivor salami


Dressing:
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt & svartpeppar



Lägg upp alla goda ingredienser på ett stort fat och häll dressingen över.






2 kommentarer:

  1. Jag har bakat ett liknande bröd fast jag tryckte in oliver också, mums!

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet ;-)
    KRAM

    SvaraRadera